SAVE THE DATE

DONDERDAGAVOND 26 NOVEMBER 2020

We kijken of het mogelijk is een corona verantwoorde Beroepenmarkt te organiseren. Zet de datum alvast in je agenda. Dit jaar @ ORS Lek en Linge.

Donderdag 26 november 2020

Professionals:

jongeren willen je wat vragen

over jouw beroep

Vervolgstudie

Het kiezen van de vervolgstudie is een belangrijk moment in het leven van een middelbare schoolleerling. Het is bepalend voor hun toekomst en de ontwikkeling van hun talenten.

Kennis delen

Het is voor leerlingen fijn om laagdrempelig met mensen uit de praktijk te praten. Als professionals hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid om onze kennis te delen. Het geeft voldoening om een steentje bij te  dragen.

Investeer in werknemers van de toekomst

Probeer nu al relaties met leerlingen te leggen met het oog op morgen. Probeer ze te binden met aanwezigheid op de Beroepenmarkt, gastcolleges te geven op school, een bezoek aan jouw bedrijf, een dagje stage lopen, een opdracht uitvoeren, een vakantiebaantje, etc. Voordat je het weet zijn ze afgestudeerd en komen ze graag bij je werken.

Welke beroepen

Alle beroepen zijn welkom. We hebben graag een breed aanbod. Vooral ook technische en creatieve beroepen, mensen in de ICT, big data specialisten en bio-medici.

Dit zijn de sectoren waarop we de professionals tijdens de de Beroepenmarkt indelen:

Onderwijs & Opvoeding

Taal & Communicatie

Cultuur & Kunst

Recht & Bestuur

Economie & Bedrijf

Gedrag & Maatschappij

Gezondheid

Leven & Omgeving

Exact & Informatica

Ontwerp & Constructie

Doe mee

Doe jij ook mee? De leerlingen komen bij je langs en stellen vragen over wat je doet, hoe je dag eruit ziet en andere interessante vragen.

Netwerk

Je staat er niet alleen. Zo'n 90 andere professionals zijn aanwezig, evenals diverse hogescholen en universiteiten die alles weten over de passende vervolgstudie. Na afloop ontmoet je ze allemaal tijdens de netwerkborrel.
 

Programma

De avond start om 19.00 tot ca 21.00 uur en wordt afgesloten met een gezamenlijk drankje. Vanaf 18.00 uur ben je welkom voor een kop koffie en een broodje. Daarna heb je tijd om een tafeltje voor te bereiden met informatie- en presentatiematerialen. Je komt in het programmaboekje en krijgt een tafeltje bij andere deelnemers met aanverwante beroepen.

Initiatief

De Studie- en Beroepenmarkt wordt jaarlijks in november georganiseerd door Rotary Culemborg samen met de decanen van beide grote middelbare scholen in Culemborg: het Koningin Wilhelmina College en O.R.S. Lek en Linge.

Aanmelding professionals Beroepenmarkt 2020